Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пиле с гъби, праз и сметана

Пиле с гъби, праз и сметана

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Пиле с гъби, праз и сметана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Бърза и много вкусна яхния с пиле, гъби и праз, с която ще се справи и начинаещата домакиня"

Необходими Продукти

  • гъби - 350 г
  • пилешко месо - 150/200 г от бутчета
  • праз - половин стрък
  • сметана - 400 мл
  • масло - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и праза задушаваме с малко олио и малко масло.

Добавяме пилешкото месо и готвим за няколко минути.

В отделен съд запържваме брашното с малко масло и като започне да си променя цвета, добавяме сметаната.

Бъркаме с бъркалка, овкусяваме със сол и индийско орехче.

Изсипваме сметановия сос към зеленчуците и месото. Разбъркваме добре всичко заедно, овкусяваме със сол и черен пипер.

Готвим пилешката яхния за още няколко минути, след което спираме котлона и сме готови с яхнията.

Получава се много вкусна манджичка пиле с гъби, праз и сметана.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: