Телешко руло с моцарела

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Телешко руло с моцарела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6
"Изтънчена вечеря за всички, които не са склонни да правят компромиси в кухнята и искат само най-доброто"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г филе
  • моцарела - 125 г
  • кайма - 500 г телешка
  • червено вино - 500 мл
  • лук - 200 г
  • домати - 4 бр.
  • гъби - 75 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - бр. глави, малки
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срязваме филето на две части по ширина, така че да получим правоъгълник, който овкусяваме със сол и черен пипер. По желание може да приготвите 2 по-малки рула.

Нарязваме на ситно морковите, гъбите, чесъна и целината. Задушаваме зеленчуците в 2 с.л. олио. Когато омекнат добавяме нарязаната на кубчета моцарела и каймата. Сваляме от котлона и овкусяваме. Разбъркваме до получаването на еднородна смес.

Разстиламе сместа върху телешкото филе. Навиваме на руло, което фиксираме с клечки за зъби или здрав конец. Изпържваме рулото от всички страни в остатъка от олиото до зачервяване.

В дълбок съд слагаме рулото, покриваме го със ситно нарязания лук, настърганите домати и дафиновия лист. Заливаме с червеното вино и задушаваме около 60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

sirma
sirma
Оказа се че виното е червено не бяло можеше и без да изтривате въпроса ми!
28.11.2013 14:18
АНАСТАСИЯ СТОЯНОВА
АНАСТАСИЯ СТОЯНОВА
О'КЕЙ!БЕЗ МОЦАРЕЛАТА ОБАЧЕ.
14.10.2013 18:48