Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се варят в подсолена вода, докато омекнат. Прецеждат се и с вилица се намачкват на пюре.
Добавя се ситно нарязан лук, ронена чубрица, сол, черен пипер, чукват се и яйцата. Разбърква се добре на гладка смес и със супена лъжица се оформя на блат върху намазнена леко хартия за печене.
Печем блата в загрята фурна 180 градуса за 20 минути до леко розово и блатът да се стегне. Изважда се върху нов лист хартия. Старият, с който се пече, внимателно се отлепва.
Върху него се нареждат кръгчета шунка, отгоре нарязаната моцарела и се завива на руло откъм по-късата страна.
Соленото руло се поставя в намазнена тава, отгоре се намазва леко с олио и печем в загрята фурна на 180 градуса още 20-25 минути, докато се зачерви.
Изважда се в чиния и се нарязва с къдрав нож.
Поднасяме с гарнитура по избор. Много лесно, бързо и вкусно!
Картофеното руло с моцарела и шунка е готово.
Коментари