Начин на приготвяне
Предварително сваряваме яйцата, сваряваме и моркова в малко вода, като предварително трябва да е разрязан на четири лентички - по дължина.
Овкусяваме каймата със всички подправки, размесваме хубаво с ръце и добавяме моцарелата, като направо намачкваме и нея с ръце и след това я размесваме заедно с каймата. Добавяме и яйцето и отново хубаво размесваме, за да се хомогенизира.
Върху плота разстиламе дълго парче алуминиево фолио и го намазваме с олио. Върху него разпределяме каймата във форма на правоъгълник.
В единия край на каймата по дължина подреждаме яйцата в редица, а около тях от едната страна подреждаме лентички кисели краставички, а от другата - лентички морков.
Внимателно навиваме на руло, като подхващаме директно алуминиевото фолио, но фолиото не трябва да се навива с рулото, а трябва да се издърпа и да остане отгоре, като с него увиваме рулото и го поставяме в тавичка.
Пречем на 180 градуса около 40 минути, като е добре да проверяваме от време на време, за да не се препече и да стане сухо. Накрая на печенето развиваме горната част на фолиото, за да се зачерви соленото руло.
Приготвяме соса, като загряваме олиото в тефлонов тиган и към него с непрекъснато разбъркване сипваме брашното. След около 1 минута наливаме и млякото и бъркаме до хомогенизиране.
Добавяме солта, черния пипер и топеното сирене, бъркаме отново до хомогенизиране и отместваме от котлона.
Сервираме парчета от рулото, поляти със сос и с гарнитура по желание.
Рулото Стефани с моцарела и млечен сос е готово.