Празнични пържоли

Super MamASuper MamA
Чирак
49
267
80
129
26/12/2019
"Една рецепта, която събира в себе си цяло меню - специалните пържолки с гарнитура са наистина незаменими "
Приготвяне50 мин.
Готвене80 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 757
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 180 градуса. Начукваме пържолите, овкусяваме с всички сухи подправки, намазваме със соев сос и оставяме да поемат в една чинийка.

През това време белим картофите, режем на кубчета, овкусяваме с олио и подправки, слагаме ги в плик за печене, след което във фурната.

Докато вратните пържоли си почиват, а картофите, които стават по-бавно, са във фурната, започваме да правим салата в лицето на пълнени домати.

Първо се приготвя пълнежът, като в купа се смесят майонеза, чесън, крема сирене, яйцата, сол, черен пипер и капка олио. Всичко това се пасира до получаване на хомогенна смес, подобна на паста.

След което издълбаваме доматите и ги пълним с помощта на лъжица (или шприц) със сместа. Отгоре настъргваме кашкавал, слагаме за украса копър и кисела краставичка.

Заемаме се със свинските пържоли. Слагаме ги на тиган на най-високата степен, а да се позапържат от двете страни. След това редим пържолите в тава, наливаме 150-200 мл бира и покриваме с алуминиево фолио. Пекат се около 20 мин.

Стана време да извадим картофите. Аз режа плика от горната страна и ги вкарвам за около 5 -10 мин, за да се запекат с коричка.

Сервираме празничните пържоли върху лист зелена салата. Аз наричам тази комбинация 2 в 1 (салата + основно) в една чиния.

Да ви е сладко! Продуктите са за 4 порции.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар