Пържоли в Гювеч

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържоли в Гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Най-вкусните и най-крехките пържоли стават с мерак... и в гювеч"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг пържоли
  • печурки - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • за маринатата
  • сос - 4 с.л. Уорчестър
  • мащерка
  • зехтин - 3 с.л.
  • кимион - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и се намазват с марината от соса, лимоновия сок, зехтина, кимиона, мащерката, черния пипер и солта. Оставят се да се мариноват 2 часа. Гъбите се нарязват на едро, а лукът-на шайби.

В намаслен гювеч се реди както от пържолите, така и от другите продукти. Поръсва се с още подправки и се налива вода, колкото да покрие яденето.

Гювечът се затваря и се слага в леко затоплена или студена фурна, за да не се спука.

Пече се на 200-220 градуса около 90-100 минути.

Ако обичаш пържоли, опитай и нашите маринати за пържоли или виж как се правят перфектните вратни пържоли на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: