Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Малки коледни питки с тесто от хлебопекарна

Малки коледни питки с тесто от хлебопекарна

rosicapirosicapi
Чирак
43180128
Малки коледни питки с тесто от хлебопекарна
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 1/2 пакетче
  • бакпулвер - 2 - 3 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио
  • ленено семе
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява два пъти през сито. В казанчето на машината се сипват 300 мл хладка вода, брашното, захарта, солта, маята, бакпулвера, олио - 1 с.л.

Отделя се жълтъка от яйцето, а белтъкът се прибавя в хлебопекарната. Машината се включва на програма за тесто и се пуска да меси - програмата продължава за 1 час и 9 мин. След свършване на програмата тестото се оставя за още 15-20 мин да втаса.

След като се извади се разделя на топки - около 40 -50 г всяка. Оформят се питките с малко брашно, слага се късметче.

Поставят се в намазана с олио тава, намазват се с жълтъка от яйцето. Поръсват се с ленено семе и сусам. Пекат се в предварително загрята фурна за 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: