Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Октоподчета на скара

Октоподчета на скара

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110344617
Октоподчета на скара1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
37 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • октопод - 0.5 кг дребни
  • люти чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1 глава, малка
  • магданоз - 3 с.л.
  • лимони - 0.5 бр.
  • зехтин - 30 мл
  • соев сос - 5 с.л.
  • тиквички - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако октоподчетата са замразени, размразете ги във вода, измийте ги и ги подсушете.

За маринатата: нарежете зеленчуците (без тиквичките, тях ще нарежем после), смесете ги със зехтина и соевия сос и мариновайте октопода.

След около час изпичаме на скарата октоподчетата в продължение на 7 минути.

Сега вече нарязваме тиквичките на колелца и също ги препичаме на скарата. В широка чиния смесваме тиквичките с октоподчетата, посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: