Пъдпъдък на скара

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пъдпъдък на скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"За мераклии и за ценителите на дивеча - перфектните пъдпъдъци на скара"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 6 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сок - 125 мл от червен портокал
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - 2 с.л. кафява
  • кориандър - 1 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на кухненска ножица отрежете пъдпъдъците от двете страни по протежение на гръбнака и го отстранете.

Разполовете ги гръдната кост и всяка половина отрежете още веднъж на половина, за да получите общо 24 парчета. Месото изпечете на скара, като предварително я намажете с мазнина.

През това време запържете на сухо кимиона, докато стане ароматен и прибавете портокаловия сок, чушката, чесъна и захарта. Разбърквайте, докато се стопи захарта. След това оставете да заври и го оставете така за 5 минути или докато сместа стане гъста.

Накрая в голяма купа смесвате горещите пъдпъдъци с глазурата и кориандъра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: