Начин на приготвяне
Нарежете месото на големи хапки. Сложете го в тенджера. Налейте около литър и половина вода.
Добавете 1 равна супена лъжица сол, нарязания на едри парчета морков, цялата глава лук и стръка селъри.
Сварете месото до готовност. Ще ви отнеме около час и половина. Извадете свареното месо.
Прехвърлете зеленчуците в дълбок съд и ги пасирайте до гладкост. Разредете с малко бульон от месото.
Загрейте чашка зехтин. Изсипете чаена лъжичка червен пипер и веднага изсипете пасираните зеленчуци. Внимавайте да не прегорите червения пипер!
Добавете месото и сушените сливи. Ако е необходимо разредете с още малко бульон. Имайте в предвид, че ще задушавате ястието само около 10 мин., затова не разреждайте много.
Брашно не се слага, пасираните зеленчуци сгъстяват ястието. Овкусете с щипка черен пипер и щипка кимион. Захлупете съда и задушете за 10 мин.
Поднесете телешкото задушено със сини сливи топло, поръсено с наситнен магданоз!
Да ви е сладко!