Начин на приготвяне
Първо започнете с пълнежа за празничните хапки.
Разбийте течната сметана Рикота (или Филаделфия) с помощта на електрически миксер.
Внимателно добавете лимоновия сок и кората от лимон. Овкусете с нарязан на ситно копър, чесън, сол и черен пипер според вашия вкус. Поставете разбития крем в хладилника до сервиране.
Пригответе бутер тестото.
Размразете листчетата с бутер тесто за една нощ в хладилник или на стайна температура, докато омекнaт. Разгънете листа върху пергаментова хартия.
Пригответе от бутер тестото малки хапки (воловани). Използвайки резачка за бисквитки с диаметър от 4 до 5 см, изрязвайте кръгчета
Можете също да ги направите по-големи, като използвате резачка за бисквитки с диаметър 8 см.
Разточете или разточете бутер тестото (между 5 и 8 мм) с помощта на резачка за бисквитки (с диаметър 4 см), изрежете 12 парчета и ги поставете върху лист за печене и подложка за печене.
Изрежете по-малък кръг (2 см) в центъра на другите 12.
Поставете кръговете (с изрязания кръг в средата) върху целите. Сложете малко вода върху първите кръгове, за да ги залепите. Достатъчно е с два слоя, но ако искате да са по-големи и високи, изрежете още един ред кръгчета и ги поставете върху другите
Намажете кръгчетата тесто с яйчен жълтък.
Печете във фурната за около 20 минути на 200 градуса.
Когато хапките са изпечени, внимателно отрежете оформилите се капаци при печенето.
Напълнете охладените хапки с овкусената Рикота и сметана. По желание украсете всяка хапка с варени и обелени скариди, половин чери домат, филийки сьомга, оформена като мак, и в средата поставете черен хайвер.
Сервирайте с чашка добре изстудено бяло вино.