Начин на приготвяне
Ако купувате маринованата херинга на цели рибки, я разделете на филенца и почистете от по-големите кости - централната и останали стърчащи. По- фините нямат нужда от премахване, защото са мекички.
Кожата също е препоръчително да отстраните.
Нарежете всяко филенце на по-тънки ивици и навийте на охлювчета.
Сварете, охладете и обелете пъдпъдъчите яйца.
Чери доматите разрежете на две.
На малки шишчета набождайте половинка домат, яйчице, херинга и завършвайте с доматче.
Подредете шишчетата- хапки върху поднос и напръскайте със зехтин.
От едрата люспеста сол, тип Maldon, поръсете само върху пъдпъдъчите яйца и чери доматите.
Поднесете това чудно празнично мезе охладено.
Добър апетит!