Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Празнични морковени хапки с мус от моцарела

Празнични морковени хапки с мус от моцарела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Празнични морковени хапки с мус от моцарела
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Трапезата е по-красива, празнична и вкусна с морковените хапки с мус от моцарела"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр. големи
  • моцарела - 125 г Прясна, биволска
  • желатин - 2 листа, 4 - 4.5 г
  • сметана - 50 г 35% масленост
  • крема сирене - 50 г тип Филаделфия
  • босилек - сушен за поръсване или пресни листа
  • черни маслини - 6 - 8 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе мус за хапките по следния начин: Отцедете саламурата, в която се е съхранявала моцарелата и запазете 30 мл от нея.

Загрейте я до 60 градуса и в тази течност разтворете желатина, предварително хидратиран според указанията на производителя и добре отцеден (обикновено хидратирането става за 3-4 минути в студена вода)

В блендер пуснете да се смели моцарелата, така че да стане кремообразна и фина. Добавете крема сиренето и сметаната и разбийте с миксер или завъртете още няколко оборота на блендера. Трябва да се получи пухкаво кремче.

Сипете към крема от моцарела течността с желатина и много хубаво разбъркайте.

Напълнете със сместа пош с гладък накрайник и приберете в хладилник да стегне за минимум 1 час. Сложете поша в легнала позиция или само накрайника оставете с отвора нагоре, за да не изтича от сместа преди да е стегнала.

Почистете морковите. С машинка или ренде за фино рязане (възможно е и с белачка за зеленчуци в краен случай) нарежете на фини ленти с дебелина 1 мм. Отрежете ги на дължина да са еднакви, около 5-6 см.

В средата на всяка морковена лента шприцовайте от муса, поставяйте по едно листо босилек или поръска от сушен. Съединявайте краищата и сложете клечка там, където се застъпват, за да се затвори хапката.

Ако няма да сервирате веднага, завийте платото със стреч фолио и съхранявайте в хладилник до момента на поднасяне.

Украсете Празнични морковени хапки с мус от моцарела с черни маслини и хапвайте с удоволствие и настроение.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: