Начин на приготвяне
Започнете, като приготвите всичко необходимо и след това сглобявате.
Нарязвате кашкавала на кубчета, изчиствате маслинките от костилките и режете на половинки или четвъртинки.
Краставицата режете на ленти заедно с шунката (шпеков салам) и червената чушка.
От крема сиренето се правят топченца с приблизителна големина колкото чери доматите и се овалват в галетата.
Франзелата режем на кръгчета, а от хляба режем формички, моите бяха сърчица, тъй като хапките бяха за сватба.
Слагаме хапките в тавичка и ги запичаме на фурна за 10 минути. След което мажем с пастет, отгоре краставичка, червена чушка и на клечката за зъби забиваме салама в единия край, слагаме кашкавал и забиваме другия край на салама, като се получава като платно, и поставяме клечката на хапката.
Като завършек слагаме резен краставица и най-отгоре редуваме чери домат или топчета от крема сирене.