Начин на приготвяне
За да направим топчета от сирената, смесваме горгонзола, натрошена с крема сирене, босилек и риган. Разбъркваме много добр, е за да няма големи парченца и прибираме във фризер, за да стегне добре сместта и да ни е лесно да я оформим.
Смесваме майонезата с шафрана на прах, а лука режем на тънки полумесеци и карамелизираме в зехтина и захарта до златист загар. Разстиламе го върху незалепваща повърхност, за да се втвърди леко.
Сирената правим на малки топчета, колкото би побрала една чаена лъжичка.
Поставяме ги в подноса, в който ще сервираме, и върху всяко слагаме парченца карамелизиран лук. Върху лука разполагаме мидичка, а най отгоре малко от майонезата.
Завършваме, украсявайки с власинки шафран - слагайте по много мъничко, защото е силно ароматен.
Невероятна експлозия от вкусове, изключително подходяща за празнични моменти.
Съвет: Ако не намирате мариновани миди, може да ползвате пресни, като си ги задушите за кратко, докато се отворят и после ги отделите от черупките. В случай че са по- големички, нарежете ги на парченца.