Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Празнични новогодишни хапки

Празнични новогодишни хапки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Празнични новогодишни хапки
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"И хапка по хапка се наслаждаваме на този изумителен ордьовър"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г или 12 готови кошнички (воловани)
  • яйца - 1 за намазване
  • рикота - 150 г или Филаделфия
  • сметана - 60 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • скариди - 6 - 8 бр.
  • пушена сьомга - 6 филийки
  • черен хайвер - 30 г или количество по ваш вкус
  • сол
  • черен пипер
  • копър - на вкус
  • грюер - няколко щипки (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с пълнежа за празничните хапки.

Разбийте течната сметана Рикота (или Филаделфия) с помощта на електрически миксер.

Внимателно добавете лимоновия сок и кората от лимон. Овкусете с нарязан на ситно копър, чесън, сол и черен пипер според вашия вкус. Поставете разбития крем в хладилника до сервиране.

Пригответе бутер тестото.

Размразете листчетата с бутер тесто за една нощ в хладилник или на стайна температура, докато омекнaт. Разгънете листа върху пергаментова хартия.

Пригответе от бутер тестото малки хапки (воловани). Използвайки резачка за бисквитки с диаметър от 4 до 5 см, изрязвайте кръгчета

Можете също да ги направите по-големи, като използвате резачка за бисквитки с диаметър 8 см.

Разточете или разточете бутер тестото (между 5 и 8 мм) с помощта на резачка за бисквитки (с диаметър 4 см), изрежете 12 парчета и ги поставете върху лист за печене и подложка за печене.

Изрежете по-малък кръг (2 см) в центъра на другите 12.

Поставете кръговете (с изрязания кръг в средата) върху целите. Сложете малко вода върху първите кръгове, за да ги залепите. Достатъчно е с два слоя, но ако искате да са по-големи и високи, изрежете още един ред кръгчета и ги поставете върху другите

Намажете кръгчетата тесто с яйчен жълтък.

Печете във фурната за около 20 минути на 200 градуса.

Когато хапките са изпечени, внимателно отрежете оформилите се капаци при печенето.

Напълнете охладените хапки с овкусената Рикота и сметана. По желание украсете всяка хапка с варени и обелени скариди, половин чери домат, филийки сьомга, оформена като мак, и в средата поставете черен хайвер.

Сервирайте с чашка добре изстудено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: