Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват на кубчета с моркова и се варят до готовност. Отцеждат се добре и се смесват в купа с майонеза, нарязани кисели краставички и колбаса, като се заделят две кръгчета.
Картофената салата се овкусява и се разбърква да се смесят продуктите. Яйцата се сваряват, трябва да са твърди и вече обелени се оформят на мишки.
С нож се оформят малки дупки за очи, набождат се парчета маслинки, дръжки магданоз на мустаци, кръгчета морков за уши и лента шпеков колбас за опашки.
Сипва се в чиния и се поръсва с настърган кашкавал.
Украсява се с двете мишлета, ленти червена чушка и половинки от орехови ядки! Сервира се на празничната трапеза охладена.
Коментари