Кашкавал на фурна в кори за баница

Кашкавал на фурна в кори за баница

ГеновеваГеновева
Готвач
126
860
1k
450
2
02/01/2020
"Който обича кашкавал, ще бъде очарован от този начин на приготвянето му, горещо препоръчваме"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 975
  • Преглеждания за месеца1857
  • Преглеждания за седмицата1746
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото на котлона.

Режем си 6 бр. парчета от кашкавала правоъгълни и на дебелина поне 1 см.

Листите ще ги ползваме по 2 - първия намазваме с разтопеното краве масло и отгоре слагаме втората кора, след това слагаме парче кашкавал и се завива.

Слагаме кашкавала в кори от баница върху хартия за печене.

Слагаме в студена фурна, печем на 180 градуса, докато се запекът корите.

Преди да пъхнем във фурната, намазваме корите отгоре с жълтък и поръсваме с пушен червен пипер и чубрица.

След като изключите фурната, извадете кашкавал на фурна в кори за баница.

Ако оставите кашкавала на фурна в топлата печка, може да се разтече.

а ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Геновева
Геновева
06.10.2020 00:50
Да, съгласна съм!
0
0
dreben
dreben
10.09.2020 10:43
Рецентат е доста сполучлива. Единствено мога да добавя, че ако корите Ви не са много тънки, да се използва по една кора само, за да не става сухо.
1
0