Специален крем карамел

03/01/2020
"Е, такъв крем карамел наистина не бяхме виждали, страхотна изненада "
Приготвяне5 мин.
Готвене80 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 766
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • захар - 70 г за карамела (или топинг карамел)
  • яйца - 4 бр.
  • дулсе де лече - 400 г
  • сметана - 400 г сладкарска, течна, неподсладена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Карамелизирайте захарта и я сипете на дъното на правоъгълна форма за кейк с вместимост 1.2-5 л. Ако предпочитате разпределете в индивидуални огнеупорни чашки.

2. Разбийте яйцата с телена бъркалка, без да допускате да стават на пяна. Смесете с течната сметана и дулсе де лече и бъркайте до хомогенна смес.

Много лесно става и в блендер, като сложите всички продукти наведнъж и завъртите само няколко оборота за секунди, за да се смеси всичко.

3. Излейте сместа във формата или чашките и изпечете за час- час и половина на водна баня при слаба температура (130-40 градуса).

Крем карамелът е готов, когато се втвърди леко. Опитайте с клечка или вилица.

4. След изваждане от фурната оставете да изстине и приберете в хладилник за 3-4 часа, така ще стегне още.

5. Преди да поднесете този специален десерт, обърнете върху поднос, като предварително минете по краищата с нож. Ако ползвате силиконова форма, дори не е нужно да се прокарва нож, защото специалният крем карамел се отделя без проблем от стените и дъното на съда.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар