Начин на приготвяне
Карамелизирайте захарта и я сипете на дъното на правоъгълна форма за кейк с вместимост 1.2-5 л. Ако предпочитате разпределете в индивидуални огнеупорни чашки.
Разбийте яйцата с телена бъркалка, без да допускате да стават на пяна. Смесете с течната сметана и дулсе де лече и бъркайте до хомогенна смес.
Много лесно става и в блендер, като сложите всички продукти наведнъж и завъртите само няколко оборота за секунди, за да се смеси всичко.
Излейте сместа във формата или чашките и изпечете за час- час и половина на водна баня при слаба температура (130-40 градуса).
Крем карамелът е готов, когато се втвърди леко. Опитайте с клечка или вилица.
След изваждане от фурната оставете да изстине и приберете в хладилник за 3-4 часа, така ще стегне още.
Преди да поднесете този специален десерт, обърнете върху поднос, като предварително минете по краищата с нож. Ако ползвате силиконова форма, дори не е нужно да се прокарва нож, защото специалният крем карамел се отделя без проблем от стените и дъното на съда.