Начин на приготвяне
Представям ви моята торта Дъга.
Приготвя ме си готовите блатове за торта - бял, кафяв, някой от тях ги изрязваме с диаметър по преценка, за да се получи торта на 3 етажа.
Долните блатове трябва да са най-големи в сравнение с останалите. За етажите ползвах по 4 блата.
В купа разбиваме Калиакра масло с пудрата захар. Трябва да разбием хубаво, за да не стои на бучки.
Вземаме един блат, сиропираме с прясно мляко тук-там, защото бързо попиват и се разкашкват. Прясното мляко не е нужно да го варите или затопляте.
Намазваме първия блат с получения маслен крем. След това редим следващия блат, но този път мажем с течен шоколад.
Течният шоколад го разтапяте на водна баня, за да може да се нанесе по добре. И така редуваме всички блатове.
Когато сглобим детската торта, ако е останал течен шоколад, я намазваме цялата.
Разбиваме течната сметана в голяма купа.
Разделяме сметаната на колкото цвята ще използваме и започваме да украсяваме тортата с пош - по ваша идея.
Моята сметанова торта беше направена по повод първи рожден ден на моята дъщеричка.