Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Пандишпаново руло Дъга

Пандишпаново руло Дъга

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Пандишпаново руло Дъга
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
28/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Радост у дома под формата на пандишпаново руло в цветовете на дъгата - щипка красота във всеки ден"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 175 г
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • Крем
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • крема сирене - 200 г Филаделфия
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • сладкарска боя - по 2 капки /различни цветове/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците с половината захар на сняг. Отделно разбиваме жълтъците и ванилията с другата половина захар.

Смесваме внимателно с шпатула двете смеси. Брашното, бакпулвера и нишестето пресяваме и ги добавяме към яйчената смес, като бъркаме внимателно.

Разделяме сместа на 7 равни части и боядисваме със сладкарски бои в цветовете на дъгата: червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, тъмносиньо и виолетово.

Всяка смес поотделно поставяме в плик. Отрязваме ъгъл и шприцоваме (няма нужда от накрайник) върху хартия за печене, която е поставена в тавата, в която ще печем.

Започваме от единия ъгъл и продължаваме до противоположния. Печем в загрята фурна на 170 градуса за 10 минути. Готовото сладко руло обръщаме върху навлажнена кърпа.

Сметановия крем приготвяме, като разбиваме сметаната с пудрата захар, след това добавяме маскарпонето и накрая Филаделфията. Бъркаме до получаване на хомогенна смес.

Намазваме рулото и го навиваме.

Останалия крем разделяме също на 7 и го боядисваме със същите цветове.

Декорираме пандишпановото руло Дъга по желание. Аз намазах рулото със син крем, да изглежда като небе.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: