Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Торта Дъга за малки рожденици

Торта Дъга за малки рожденици

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Торта Дъга за малки рожденици2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Общо
180 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • блатове - 12 бр. готови бял, кафяв
  • За крема
  • масло - 2 опаковки Калиакра
  • пудра захар - 500 г
  • течен шоколад - 1 кг за намазваме
  • течна сметана - 1 литър
  • прясно мляко - 200 мл за сиропиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви моята торта Дъга.

Приготвя ме си готовите блатове за торта - бял, кафяв, някой от тях ги изрязваме с диаметър по преценка, за да се получи торта на 3 етажа.

Долните блатове трябва да са най-големи в сравнение с останалите. За етажите ползвах по 4 блата.

В купа разбиваме Калиакра масло с пудрата захар. Трябва да разбием хубаво, за да не стои на бучки.

Вземаме един блат, сиропираме с прясно мляко тук-там, защото бързо попиват и се разкашкват. Прясното мляко не е нужно да го варите или затопляте.

Намазваме първия блат с получения маслен крем. След това редим следващия блат, но този път мажем с течен шоколад.

Течният шоколад го разтапяте на водна баня, за да може да се нанесе по добре. И така редуваме всички блатове.

Когато сглобим детската торта, ако е останал течен шоколад, я намазваме цялата.

Разбиваме течната сметана в голяма купа.

Разделяме сметаната на колкото цвята ще използваме и започваме да украсяваме тортата с пош - по ваша идея.

Моята сметанова торта беше направена по повод първи рожден ден на моята дъщеричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: