Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Вкусните катми на баба

Вкусните катми на баба

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Вкусните катми на баба
Снимка: Мария Симова
1 / 3
04/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Тези вкусни катми са едно от нещата, заради които ходим при баба по-често, сещате ли се"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • мая - 20 г прясна
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - около 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с капак разбъркайте 200 мл топло мляко с захарта и добавете 2 с.л. от брашното, разбъркайте добре, затворете купата с капачето и оставете на топло за 15 минути.

В тенджера с капак пресейте останалото брашно, добавете солта и содата, направете кладенче и в него сипете останалото топло прясно мляко, олиото, разбитите яйца и закваската.

Разбъркайте до гладка смес с гъстотата на боза. Оставете сместа покрита с капака на топло място, докато удвои обема си.

Печете катмите от двете страни на сач или тиган, намазан с мазнина.

Всяка готова катма мажете с мазнина и поръсвате или мажете с любима плънка.

За солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце.

За сладка плънка мажете с любимо сладко, мед или просто поръсвате със захар и навивате на рулце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

NANI
NANI
Брашното 1 ч.ч ли е или повече? Защото в други рецепти е около 500 гр.?
09.02.2020 10:23
Мария Симова
Мария Симова
Пропуснах да напиша в приготовлението на закваската, че там се добавя натрошената прясна мая! Съжалявам и се извинявам!
05.01.2020 09:47
1