Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Постните катми на баба

Постните катми на баба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Постните катми на баба1 / 2
03/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Постите са чудесен повод да приготвите и почерпите с тези разкошни катми"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче
  • вода - около 800 мл
  • сол - 2 щ.
  • захар - 1 щ.
  • зехтин - за печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, а маята се разтваря в малко топла вода. Двете съставки се смесват и се добавя останалото количество вода. Подправя се със солта и захарта, след което се разбърква.

Сместа за катмите престоява на стайна температура 20 минути, след което от нея се взема известно количество с черпак, което се разпределя по нагорещен и намазнен тиган.

Катмите се пекат от двете страни и се вадят. По желание могат да се намажат с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: