Начин на приготвяне
В подходяща купа смесваме сварените зърна на смилянския боб и нахута.
Пъдпъдъчите яйца сваряваме за около 3 минути, обелваме и разрязваме на две части.
Чери доматите са също разполовени.
Червения кромид лук нарязваме на полумесеци и ги намачкваме леко под струя студена пода.
Изсушената люта чушка запичаме леко в сух тефлонов тиган и стриваме.
Ореховите ядки също запичаме леко в същия тиган.
Суджука нарязваме на шайби.
Дресинга приготвяме, като смесим всички упоменати продукти в буркан.
Смесваме добре съставките и ги сервираме в порционни купи.
Поръсваме със свежи билки - магданоз и мащерка, върху салатата.
Преди поднасяне гарнираме празничната коледна салата с дресинга и поръсваме стрита люта чушка по желание.