Паниран смилянски фасул

Evelina KuzmanovaEvelina Kuzmanova
Новак
81435
Паниран смилянски фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"И виното, и бирата се надпреварват кой пръв да стигне на масата, когато има паниран смилянски фасул"

Необходими Продукти

  • боб - 200 г смилянски фасул
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • джоджен - сух, стръкчета
  • олио - за пържене
  • оцет
  • копър
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с около 2 л вода сваряваме фасула заедно със солта, стръкчета джоджен, морковите (цели) и главата лук (заедно с обелките).

След като е готов, го изплакваме със студена вода и отцеждаме. В купа слагаме брашното, сол, черен пипер и сух джоджен.

Овалваме сварените зърна в сместа, потапяме в разбитите яйца и пържим до златисто. Слагаме в подходящ съд и поръсваме със счукания чесън, копър и оцет. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: