Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Коледна салата със смилянски фасул

Коледна салата със смилянски фасул

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Коледна салата със смилянски фасул6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • смилянски фасул - 2 ч.ч.
  • нахут - 1 ч.ч., от консерва
  • суджук - 1/2 подкова
  • червен лук - 1 малка глава кромид
  • пъдпъдъчи яйца - 5 бр.
  • чери домати - 10 бр.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • орехи - 1 шепа
  • люти чушки - 1 ч.л., стрита
  • магданоз - 4 - 5 скръкчета
  • мащерка - 4 - 5 стръкчета, свежа
  • За дресинга
  • лешников тахан - 2 с.л.
  • олио - 80 мл растителна мазнина
  • оцет - 3 с.л.
  • чесън - 1 пресована скилидка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесваме сварените зърна на смилянския боб и нахута.

Пъдпъдъчите яйца сваряваме за около 3 минути, обелваме и разрязваме на две части.

Чери доматите са също разполовени.

Червения кромид лук нарязваме на полумесеци и ги намачкваме леко под струя студена пода.

Изсушената люта чушка запичаме леко в сух тефлонов тиган и стриваме.

Ореховите ядки също запичаме леко в същия тиган.

Суджука нарязваме на шайби.

Дресинга приготвяме, като смесим всички упоменати продукти в буркан.

Смесваме добре съставките и ги сервираме в порционни купи.

Поръсваме със свежи билки - магданоз и мащерка, върху салатата.

Преди поднасяне гарнираме празничната коледна салата с дресинга и поръсваме стрита люта чушка по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: