Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско по португалски

Свинско по португалски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Свинско по португалски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, ситно нарязан и запържен
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • масала - 4 с.л. виндалу
  • бяло вино - 6 с.л.
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • сминдух - 1/2 ч.л. семена
  • куркума - 1 ч.л.
  • синап - 1 ч.л. семена
  • сол - на вкус
  • захар - 1 1/2 ч.л.
  • ребра - 900 г свински, обезкостени и нарязани на кубчета
  • вода - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч. сварен ( за сервиране)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете всички съставки с изключение на водата и ориза в голяма купа и ги смесете добре. Оставете ребърцата да постоят в маринатата за около 2 часа.

След това добавете вода и отново разбъркайте добре. Сложете така приготвеното ястие да къкри на предварително загрят котлон за около 2 часа.

След това изсипете свинското върху сварения ориз и сервирайте горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: