Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели Карбонара по български

Талиатели Карбонара по български

Hristo_AtanasovHristo_Atanasov
Новак
254
Талиатели Карбонара по български
Снимка: Hristo_Atanasov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • талиатели - 500 г
  • бекон - 300 г
  • пилешко месо - 300 г
  • лук - 2 глави
  • кисели краставички - 4 бр.
  • сметана - 300 мл готварска
  • маслини - 200 г черни без костилки
  • прясно мляко - 200 мл
  • кашкавал - 200 г или пармезан
  • черен пипер - 1 с.л.
  • сол - 3 с.л.
  • олио - 230 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се пастата в 5 литра завряла вода с 2 с.л, сол и 20 мл олио.

След като се сварят талиателите по определеното време, което е дадено, се измиват със студена вода.

За 2 порции се използват 1/3 от продуктите:

Слага се в голям тиган нарязания на полумесеци лук с около 70 мл олио, след като се запържи леко, се добавя бекон.

След 2 мин се добавя предварително запърженото пилешко 2 мин, добавяте сметаната, млякото, киселите краставички, маслини, черен пипер и сол.

След 3 мин се добавя пастата до леко запържване.

Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал.

Приятен Апетит :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: