Задушени пържоли със сос

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
05/01/2020
"Крехки задушени пържолки с вкусен сос... вече представихте ли си ястието, от което всеки ще иска да опита "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 052
  • Преглеждания за месеца583
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пържолите с чукче от двете страни, посолете и поръсете с черен пипер.

Оваляйте ги в брашно от двете страни и ги запържете в малко олио, до златист цвят и ги подредете една до друга в тава.

В същото олио запържете нарязаните гъби и с решетъчна лъжица ги прехвърлете върху месото.

В купичка смесете майонезата, киселото мляко и горчицата, разбъркайте добре.

На дъното на компотен буркан поставете 1 с.л. брашно и малко вода и разбъркайте на кашичка. Прибавете към нея сместа от купичката и долейте вода, докато се напълни буркана.

Затворете капака и разклатете много добре, ако е нужно, посолете на вкус и залейте свинските пържоли със сместа.

Покрийте плътно тавата с алуминиево фолио и печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за 1 час и 10 минути.

Много крехки задушени пържоли със сос с вкусен сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Бойчо Николов
Много вкусни станаха и действително много крехки. Винаги ще ги правя по този начин!
1
0