Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени пържоли със зеленчуци

Задушени пържоли със зеленчуци

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Задушени пържоли със зеленчуци
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако обичате пържоли, това е вашата рецепта. Тези крехки пържолки приготвени на фурна с ароматни зеленчуци и червено вино ще станат любимата ви рецепта"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 6 бр. червени и зелени
  • гъби - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • за марината
  • мед - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. балсамико
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки за маринатата. В нея поставете пържолите. Оставете ги на хладно за 30 минути.

В малко мазнина ги запържете от двете страни. Наредете ги в тавичка. В същата мазнина, задушете лука и чесъна.

Прибавете чушките, патладжана (предварително накиснат в солена вода) и накрая гъбите. Добавете подправките и изсипете сместа върху пържолите.

Налейте в тавата виното и водата.

Покрийте с фолио и печете пържолите на 180 градуса около 40 минути.

Към края на печенето махнете фолиото и допечете задушените пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Станаха превъзходно,само да си призная нямах бяло вино, заместих го с бира,но пак стана хубаво
26.01.2016 11:10
1
Покажи всички подкоментари