Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени пържоли с доматен сос и каперси

Задушени пържоли с доматен сос и каперси

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Задушени пържоли с доматен сос и каперси
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотни и много крехки пържоли Вижте как да си ги приготвите"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • домати - 1 буркан (500 г)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • каперси - 2 с.л. от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете и поръсете с черен пипер пържолите. Наредете ги в тавичка и ги поръсете с олио. Сипете малко вода, покрийте с фолио. Печете на 200 градуса около 20 минути.

Нарежете лука на полумесеци, чесъна на ситно. Прибавете ги към пържолите. След няколко минути добавете пасираните домати, червения пипер, сол и черен пипер на вкус.

Оставете ястието във фурната за още 15 минути. Накрая добавете каперсите и след 10 минути извадете ястието от фурната.

Сервирайте с гарнитура по избор (моето предложение е картофи соте).

Задушените пържоли с доматен сос и каперси са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: