Зимна свинска супа

Зимна свинска супа
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
15/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Такива са зимните супи - вкусни, питателни и много любими на всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • олио - 4 - 5 с л
  • праз - 1 бр. бялата част
  • моркови - 2 бр. малки
  • сол
  • бахар - 3 зърна
  • риган
  • черен пипер
  • люти чушки - 1 суха
  • фиде - 1 шепа или 3 с.л. ориз
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязват се дребни парчета и се залива със студена вода в тенджера.

Слага се котлонът, добавя се 1 дафинов лист, бахар и зърна черен пипер.

Вари се, докато омекне, това става за 1-2 часа, като пяната се отстранява да е бистра супата.

Посолява се на вкус, добавя се олио, ситно нарязана бяла част от праз лук и нарязан на ситно морков и червен пипер.

След около 15 минути, когато омекнат зеленчуците, се добавя натрошено фиде или измит ориз.

Вари се до готовност.

Сервираме зимната свинска супа поръсена с натрошена люта чушка, магданоз и оцет на вкус.

Свинската супа може да се застрои с жълтък и кисело мляко !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: