Начин на приготвяне
Кнедли с грис:
Сварете мляко с масло и подправена сол, свалете от котлона и добавете грис. Нека набъбне. Оставете го да се охлади малко. Добавете 2 яйца и индийско орехче и разбъркайте. Оставете да изстине напълно. След това оформете малки кнедли.
Пуешка чорба подготовка:
Сварете с 3 л вода и в тенджери под налягане пуешкото месо с половин глава лук и черен пипер, дафинов лист за 25 мин.
Другият вариант е зеленчуков бульон (3 л) и сготвено пуешко месо, останало от празничното ястие.
Нарязвате ситно лука и чесъна. Измийте доматите, отстранете обвивката и грубо нарязвате на кубчета (или ползвате от консерва).
Измийте и почистете зеленчуците, обелете и нарежете за супа на по дребни парченца. Обелете и нарежете картофите също на ситно.
Загрейте олиото и масло в голяма тенджера и запържете лука и чесъна в него, след което добавете доматеното пюре и запържете за кратко.
След това добавете доматите и запържете за 5 минути. След това добавете бульона от пуешкото.
Добавете зеленчуците (моркови, картофи, целина и грах). Гответе 15 пуешката супа минути на слаб огън! Добавете лют червен пипер!
След 15 минути добавете кнедлите и гответе още 5 мин.
Добавете магданоз.
Сервирайте пуешката чорба!
Добър апетит!