Печена пуешка яхния

Печена пуешка яхния
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Печена пуешка яхния - знаем, че искате рецептата, ето я"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 300 г
  • моркови - 3 бр.
  • грах - 1 буркан консервиран
  • картофи - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пуешкото и го поставяме в тавичка. Обелваме и нарязваме морковите на едро и ги сипваме при месото.

Сипваме 2 ч.ч. вода и слагаме в заграта на 200 градуса фурна да се пече около 20 минути.

След това обелваме картофите, нарязваме ги на едро и ги сипваме в тавата.

Посоляваме, сипваме олиото и червения пипер, добавяме консервирания грах заедно с течността.

Разбъркваме и връщаме във фурната.

Печем яхнията още около 25 минути.

Сервираме печената пуешка яхния топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Яхнийка-вкуснотийка!
07.08.2023 20:07
Michaela Berova
Michaela Berova
Рецептата е страхотна, но времето за готвене е повече.
16.06.2023 15:04
Miss Tasty
Miss Tasty
благодаря, ще пробвам
10.11.2019 12:00
Кристиан Александров
Кристиан Александров
Да, но замразения грах е добре да се добави в началото, заедно с месото и морковите, за да се сготви добре.
10.11.2019 09:47
Miss Tasty
Miss Tasty
ще стане ли със замразен грах от този в пакетите от супермаркета
09.11.2019 21:38