Пуешка чорба

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пуешка чорба3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Който разбира, тук се спира - има вкусна пуешка чорбичка"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 600 г (бут или гърди)
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 100 г от консерва
  • моркови - 2 бр.
  • селъри - 3 стеблена целина
  • грах - 250 г замразен
  • картофи - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - прясно нарязан
  • кнедли от грис
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. (морска)
  • грис - 100 г от твърда пшеница
  • яйца - 2
  • индийско орехче - прясно настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кнедли с грис:

Сварете мляко с масло и подправена сол, свалете от котлона и добавете грис. Нека набъбне. Оставете го да се охлади малко. Добавете 2 яйца и индийско орехче и разбъркайте. Оставете да изстине напълно. След това оформете малки кнедли.

Пуешка чорба подготовка:

Сварете с 3 л вода и в тенджери под налягане пуешкото месо с половин глава лук и черен пипер, дафинов лист за 25 мин.

Другият вариант е зеленчуков бульон (3 л) и сготвено пуешко месо, останало от празничното ястие.

Нарязвате ситно лука и чесъна. Измийте доматите, отстранете обвивката и грубо нарязвате на кубчета (или ползвате от консерва).

Измийте и почистете зеленчуците, обелете и нарежете за супа на по дребни парченца. Обелете и нарежете картофите също на ситно.

Загрейте олиото и масло в голяма тенджера и запържете лука и чесъна в него, след което добавете доматеното пюре и запържете за кратко.

След това добавете доматите и запържете за 5 минути. След това добавете бульона от пуешкото.

Добавете зеленчуците (моркови, картофи, целина и грах). Гответе 15 пуешката супа минути на слаб огън! Добавете лют червен пипер!

След 15 минути добавете кнедлите и гответе още 5 мин.

Добавете магданоз.

Сервирайте пуешката чорба!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: