Начин на приготвяне
Поставете водата в тенджерата със захарта, маслото и горчивото какао.
Когато заври, намалете котлона и гответе на слаб огън в продължение на 8 минути, като продължавате да бъркате.
Махнете от котлона и оставете да изстине.
В купа смесете бисквитите и нарязаните орехи с какаовата смес и разбъркайте внимателно.
Облицовайте с пергаментова хартия форма с диаметър 20 см.
Изсипете прясно приготвената смес вътре и изравнете с лъжицата, като натиснете добре.
Поставете шоколадовата торта в хладилника за един час. Сложете тъмния шоколад на малки парченца в касерола със сметаната и разтопете, докато получите кадифена консистенция.
Оставете да изстине.
Изсипете заливката от шоколад и сметана върху бисквитената торта и сложете в хладилника да почива още 3 часа.
Декорирайте бисквитената торта Детство мое с ореховите ядки и сушени плодове по желание.
Насладете се!
Коментари