Начин на приготвяне
Загрейте 400 мл от млякото заедно със захарта, докато заври. През това време смесете нишестето с останалите 100 мл от млякото и жълтъците.
След като млякото със захарта заври, прибавете на тънка струйка сместа от разтвореното нишесте и жълтъци, бъркайте енергично на среден към слаб огън докато кремът се сгъсти.
Прибавете към него ванилената есенция, разбъркайте и оставете кремът да се охлади и след това го смесете с 300 мл разбита сметана.
Потопете всека бисквитка в кафето или какаото и я подредете в избраната тортена форма, залейте първия пласт бисквити с крема, редувайте бисквити и крем докато продуктите свършат. Оставете тортата за кратко в хладилник.
Пригответе украсата, като разтопите на водна баня шоколада заедно с 50 мл от сметаната докато се получи гладка смес, залейте с нея тортата и украсете с розички от бита сметана.
Оставете тортата да стегне в хладилник за поне 3 часа.