Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба от бъбреци

Чорба от бъбреци

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54279138
Чорба от бъбреци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Нещо ново, което може да опитате - чорба от бъбреци"

Необходими Продукти

  • бъбреци - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр., или консерва 300 мл
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1/2 глава
  • фиде - 1 шепа
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • за застройката
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 250 г /около 1/2 кофичка/
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците се измиват, потапят се във вряща вода с щипка сол за пет минути и се отцеждат.

Оставят се да се сварят в 3 л нова вода. Изваждат се да изстинат или за по-бързо се измиват със студена вода. Нарязват се на кубчета.

Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват. Пържат се, като се започва с морковите и последователно се прибавят лукът, чушката, чесънът и доматите.

След общо 10-15 минути се добавят бъбреците.

Обръща се сместа 2-3 пъти и се наливат две чаши от бульона на бъбреците.

Захлупва се чорбата да къкри на слаб огън 10 минути, след което всичко се връща във съда с бульона. Изчаква се всичко да заври заедно и се слага фидето, с което супата ври 5 минути.

В свободния вече съд от пърженето се пуска маслото и се поръсва брашното.

Разбърква се и веднага се наливат 2-3 черпака от бульона. Чака се сместа да кипне.

Разбиват се яйцата за застройката. Като кипне, се оттегля от котлона, изливат се вътре яйцата и се доливат с непрекъснато бъркане още 2-3 черпака бульон. Така приготвената застройка се смесва с чорбата от бъбреци.

Поръсва се с магданоз.

Предложение за сервиране:

За подправяне на чорбата е подходяща сместа от счукан чесън с лимонов сок /като за шкембе чорбата/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: