Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с различен крем

Еклери с различен крем

Еклери с различен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 7
09/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Еклери, които се топят в устата и от които няма да успеете да се откъснете, щом веднъж ги опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 3бр
  • брашно - 130 г
  • масло - 50 г
  • прясно мялко - 125 мл
  • сол - щипка
  • за крема
  • сметана - 200 мл
  • маскарпоне - 50 г
  • кондензирана сметана - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка сложете прясното мляко, солта и кравето масло. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица до гладко тесто.

Оставете леко да се охлади и добавете яйцата едно по едно, като изчаквате пълното поемане на първото и тогава слагате второто.

Готовата смес изсипете в пош с накрайник и шприцовайте еклерите в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете еклерите на 170 градуса до готовност. Извадете и оставете да изстинат напълно.

Направете крема, като разбиете сметаната добре с миксер. На малки количества добавете маскарпонето и кондензираната сметана, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула.

Напълнете пош с накрайник.

Разрежете еклерите на две, напълнете с крема и затворете с капачето. Еклерите с различен крем са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: