Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с целувчен крем

Еклери с целувчен крем

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Еклери с целувчен крем
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Еклерите с какъвто и крем да ги поднесете, все ще свършат за 0 време"

Необходими Продукти

  • брашно - 160 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - щипка
  • вода - 125 мл
  • прясно мляко - 125 мл
  • белтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • лимонена киселина - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера водата, млякото, маслото и солта.

След като маслото се стопи и сместа заври, добавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.

Сваляме тенджерата от котлона и оставяме тестото да изстине.

Прибавяме яйцата едно по едно, като бъркаме до пълно усвояване.

Прехвърляме тестото за еклери в пош, оформяваме еклери върху хартия за печене и ги печем 15 минути в предварително загрята фурна на 180°C, след това намаляваме на 160°C и печем още 20-30 минути.

Приготвяме целувчен крем.

Смесваме белтъците, пудрата захар и щипка лимонена киселина.

Слагаме съда на водна баня и започваме да разбиваме с миксер за около 5 минути, докато белтъците задържат добре формата си.

След това сваляме от водната баня и разбиваме още 5 минути.

Когато кремът за еклери се охлади, прехвърляме го в пош и пълним еклерите с целувчен крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: