Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с портокалов крем

Еклери с портокалов крем

Еклери с портокалов крем
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
35

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 100 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • царевично нишесте - 1 пакетче
  • брашно - 2 с.л.
  • портокалови кори - 2 с.л.
  • ванилия - няколко капки
  • захар - 6 с.л.
  • пудра захар - за поръсване пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера изсипваме водата и олиото заедно и оставяме така до кипване.

След като кипне, изсипваме наведнъж цялото брашно при непрекъснато бъркане с дървена лопатка.

Трябва пареното тесто да се събере на топка в средата на съда, след което премахваме от котлона и оставяме да поизстине.

Чукваме четирите яйца, едно по едно като след всяко разбъркваме добре с лопатката.

Трябва да се получи гъста лепкава смес.

Оформяме си 35 малки топчета с помощта на лъжица.

Поставяме в печката за 30 минути на 200 градуса.

Докато те се пекат си приготвяме портокаловия крем, с който ще ги пълним.

Крема го приготвяме по следния начин.

Млякото слагаме на котлона и оставяме да кипне.

В друг съд си разбиваме жълтъците, захарта и ванилията.

Пасираме си сладкото от портокалови кори, като поставяме 3-4 с.л. от водата, която трябва да бъде гореща.

След като е готова сместа я добавяме при жълтъчната смес, заедно с брашното и нишестето.

Млякото добавяме на тънка струйка към жълтъците и връщаме на огъня докато се появи първият мехур.

Интензивно бъркаме, за да не стане на бучки.

След като сме оставили еклерите да поизстинат, вземаме всеки еклер, цепваме през средата с остър нож и с малка лъжичка пълним с крем.

Нашите еклери с портокалов крем са готови, по желание поръсваме със пудра захар отгоре.

Рецептата за еклери е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: