Начин на приготвяне
В тенджера изсипваме водата и олиото заедно и оставяме така до кипване.
След като кипне, изсипваме наведнъж цялото брашно при непрекъснато бъркане с дървена лопатка.
Трябва пареното тесто да се събере на топка в средата на съда, след което премахваме от котлона и оставяме да поизстине.
Чукваме четирите яйца, едно по едно като след всяко разбъркваме добре с лопатката.
Трябва да се получи гъста лепкава смес.
Оформяме си 35 малки топчета с помощта на лъжица.
Поставяме в печката за 30 минути на 200 градуса.
Докато те се пекат си приготвяме портокаловия крем, с който ще ги пълним.
Крема го приготвяме по следния начин.
Млякото слагаме на котлона и оставяме да кипне.
В друг съд си разбиваме жълтъците, захарта и ванилията.
Пасираме си сладкото от портокалови кори, като поставяме 3-4 с.л. от водата, която трябва да бъде гореща.
След като е готова сместа я добавяме при жълтъчната смес, заедно с брашното и нишестето.
Млякото добавяме на тънка струйка към жълтъците и връщаме на огъня докато се появи първият мехур.
Интензивно бъркаме, за да не стане на бучки.
След като сме оставили еклерите да поизстинат, вземаме всеки еклер, цепваме през средата с остър нож и с малка лъжичка пълним с крем.
Нашите еклери с портокалов крем са готови, по желание поръсваме със пудра захар отгоре.
Рецептата за еклери е готова!