Начин на приготвяне
В касеролка сложете прясното мляко, солта и кравето масло. Изчакайте да заври и махнете от котлона.
Добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица до гладко тесто.
Оставете леко да се охлади и добавете яйцата едно по едно, като изчаквате пълното поемане на първото и тогава слагате второто.
Готовата смес изсипете в пош с накрайник и шприцовайте еклерите в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете еклерите на 170 градуса до готовност. Извадете и оставете да изстинат напълно.
Направете крема, като разбиете сметаната добре с миксер. На малки количества добавете маскарпонето и кондензираната сметана, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула.
Напълнете пош с накрайник.
Разрежете еклерите на две, напълнете с крема и затворете с капачето. Еклерите с различен крем са готови!