Тапас Пинчос

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54279138
Тапас Пинчос
Снимка: Потребител#240543
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Идея за предястие за специален повод, от която гостите ви ще останат очаровани - Тапас Пинчос"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кайма - 400 г с подправки
  • сирене - 350 говче или краве
  • хляб - 1 филия без кора
  • за панировката
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 400 г
  • галета - 400 г
  • сол - щипка
  • олио - за пържене
  • за декорация
  • чушка
  • маслина
  • магданоз
  • пушено сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филията без кората се накисва в хладка вода за три минути.

Каймата се омесва с отцедената филия хляб и яйцето. Не се добавят сол и подправки, в каймата има.

Включва се фурната на 170 градуса.

Оформят се топчета. Намазват се ръцете с олио и топчетата кайма се овалват в него, а после – в галета.

Подреждат се в малка тава. Аз имам стар тиган без дръжка, който ми свърши чудесна работа.

Тавичката се поставя в средата на загрятата фурна за 10-12 минути. Не се слага мазнина в тавата. Не се обръщат топчетата.

За тези 12-тина минути се приготвя другата част на пинчос.

Сиренето се разрязва на плочки с дебелина около 2 см, те се режат на ленти, широки 2 см, а тях делите на парчета пак с около 2 см дължина. Така се получават кубчета, които се панират в подготвени чинии с брашно, разбити яйца с щипка сол и галета /в тази последователност/.

Друг вариант за паниране е да се направи кашичка от брашното и яйцата и да се потапят парчетата в нея. Но тогава всяко парче веднага трябва да се пусне в сгорещена мазнина, а после ще повдигате сиренето, за да видите кое по-напред трябва да обърнете и има опасност да се раздробят.

Затова предпочитам да си овалям парчетата накрая в галета, да си приготвя порцията за пържене в суха чиния и да ги пускам по едно и също време в мазнината.

След 2 мин се обръщат и от другата страна. Изваждат се панираните сиренца се върху кухненска хартия.

Здравословно изпечените по този начин топчета от кайма се изваждат да изстинат.

Приготвят се любими продукти за декорация.

Започва се сглобяване на тапасите . Моите клечки са дървени шишчета, които съм нарязал с флекса на дължината, която ми върши работа.

Набожда се първо топче и после кубче, за да имат опора изправени.

Декорират се тапас Пинчос с парченца продукти в различни цветове и според вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: