Сарми на фурна със заливка

10/01/2020
"Сарми с толкова вкусна заливка не сте опитвали, време ви е "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 195
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете лука на дребно. Задушете го в мазнината до омекване.

Добавете измития ориз и леко запържете. Сложете червения пипер, доматеното пюре и солта. След няколко минути налейте половин чаена чаша вода и изчакайте ориза да я поеме.

Отстранете от котлона, добавете каймата и подправките (магданоза, копъра и джоджена). Разбъркайте добре и ако е нужно добавете още сол.

Вземате лист кисело зеле, слагате малко от плънката, завивате внимателно и подреждате в гювеч с капак. Залейте с вода или бульон, затворете с капака и печете в студена фурна на 160 градуса за около 3 часа.

Направете заливката, като запечете брашното в тенджера. Смесете киселото мляко с жълтъка. На малки количества слагайте по малко от соса на сармите при млякото, а след това го налейте на тънка струйка при брашното, като не спирате да бъркате.

Залейте сармите със заливката и върнете във фурната за пет минути. Извадете и сервирайте, докато са топли.

Сармите на фурна със заливка са много вкусни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар