Начин на приготвяне
Обелете, измийте и нарежете лука на дребно. Задушете го в мазнината до омекване.
Добавете измития ориз и леко запържете. Сложете червения пипер, доматеното пюре и солта. След няколко минути налейте половин чаена чаша вода и изчакайте ориза да я поеме.
Отстранете от котлона, добавете каймата и подправките (магданоза, копъра и джоджена). Разбъркайте добре и ако е нужно добавете още сол.
Вземате лист кисело зеле, слагате малко от плънката, завивате внимателно и подреждате в гювеч с капак. Залейте с вода или бульон, затворете с капака и печете в студена фурна на 160 градуса за около 3 часа.
Направете заливката, като запечете брашното в тенджера. Смесете киселото мляко с жълтъка. На малки количества слагайте по малко от соса на сармите при млякото, а след това го налейте на тънка струйка при брашното, като не спирате да бъркате.
Залейте сармите със заливката и върнете във фурната за пет минути. Извадете и сервирайте, докато са топли.
Сармите на фурна със заливка са много вкусни!