Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили от лимец с доматено-пиперен сос

Фусили от лимец с доматено-пиперен сос

Фусили от лимец с доматено-пиперен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
09/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • фусили - 200 г от лимец
  • сол - 1 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр. среден
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • домати - 300 г от консерва
  • чушки - 2 бр. печени червени
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • босилек - сух
  • кашкавал - 50 г за поръсване
  • вино - 30 мл
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява 1. 5 л вода с лъжица сол.

Сипват се фусилите и се варят за 8 минути по указание.

Отцеждат се, а останалото нишесте се отмива с вода.

В тиган загряваме зехтина, добавяме нарязани скилидките чесън и моркова, нарязан на парчета.

След минута сипваме консервата домати, нарязаните печени червени чушки и наливаме виното.

След като изври малко, наливаме водата, разбъркваме и овкусяваме със сол, черен пипер, сушен риган и босилек.

Готви се на тих огън 15-20 минути да се сгъсти и се сваля от котлона. Може да добавите щипка-две захар, да убие киселия вкус.

Сосът за пастата се прехвърля в дълбока купа и се пасира, може и да останат парченца от моркова, но това е идеята - да е грубо, едро смлян.

Смесват се фусилите с пиперено-доматения сос и се разбъркват добре, да полепне по всички гънки на пастата.

Сервираме топлите фусили от лимец с доматено-пиперен сос, поръсени с настърган кашкавал. Вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: