Начин на приготвяне
Намазнявате дъното на тиган с краве масло и го загрявате до червено. Запечатвате всяка пържолка от двете страни за не повече от 2 мин на страна. Прехвърляте пържолките в подмазана тавичка, овкусявате със солта и наливате вода, колкото да покрие дъното. Завивате с алуминиево фолио и печете на 200 градуса 20-30 мин.
През това време загрявате останалото краве масло в тигана. Нарязвате гъбките и запържвате в маслото с черен пипер на вкус. Когато гъбките сменят цвета си, угасяте огъня като изливате винцето в тигана и оставяте соса да къкри на тих огън докато не намали количеството си наполовина.
Изваждате пържолките и ги нарязвате според желания размер на порциите. Отгоре поставяте малко гъбки и поливате със соса. От три пържоли обикновено се получават 5-6 порции. Сервира се с топла гарнитура според предпочитанията.