Зелево-лозови сарми

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
210
774
614
257
3
10/01/2020
"Различни сармички има за всички "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо383
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с измития ориз, червен пипер, черен пипер и кимион.

На тънка струя при продължително месене се прибавят водата и олиото. Оставя се за 30 мин. да престои.

Сармите се навиват и се нареждат плътно една до друга на няколко реда, като за целта се използва дълбока тенджера.

Захлупват се с чиния, която е обърната наобратно, за да ги притиска.

Сармите се заливат със зелевия сок до половината от чинията.

Варят се 60 мин. на ниска температура.

Имаме чудни зелево-лозови сарми, с които пожелаваме добър апетит!

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорица
Зорица
12.01.2020 13:16
Предполагам, че може да се приготви и на фурна, като ще се изпекат сармите с фолио първоначално и разпределени в две тави. Ще пробвам рецептата непременно. Поздрави :)
0
0